top of page

Totale Balans


Totale balans is een natuurlijke balans.

Probeer niet een ding in balans te krijgen, bijv. alleen aan je lichaam werken, of alleen voor je werk gaan en vrienden en familie verwaarlozen.

Er is maar een manier en dat is naar de bron van het zelf gaan, die gaat voorbij strijd en inspanning. En dat is de schoonheid van het stil zijn en mediteren. Want als je dat doet open je de deur naar heelheid. Je komt bij je natuurlijke vertrouwen en je ware gevoel van er zijn en je gaat je ego voorbij en je afscheiden van je natuurlijke staat. Je kunt dan je hele systeem her balanceren naar een staat van heelheid en vrede. Dat is de plaats van lichtheid, daar waar we de zwaarte van ons leven kwijtraken. Ga naar die staat van heelheid, van compleet zijn.

Iedereen wil graag in balans zijn. De maatschappij maakt dit ons niet gemakkelijk en houdt ons een snel magisch resultaat voor op het gebied van afvallen, verjonging en andere obsessieve kwesties.

Alle delen zijn met elkaar verbonden, dus is het beter om naar het hele lichaam, mind systeem te kijken, want jij bent het, een heel persoon, die op wat voor gebied dan ook overtollig gewicht met zich meedraagt. Wat betekent totale balans? Eerst betekent het om niets erbuiten te laten. We hebben allemaal dingen van onszelf, iets over ons lichaam of persoonlijkheid, waar we niet trots op zijn. Als je begint te denken in termen van totale balans zie je jezelf dan als een heel persoon. De natuurlijke tendens is om waargenomen zwakheden en gebreken te negeren, maar zelfverzorging gaat niet over ontkennen of verwerpen, het gaat over opnemen. Alles in jou gaat over het omvatten in het licht van vriendelijkheid en ondersteuning. Je realiseren dat je al compleet bent leidt naar totale balans. In onze meditatie beoefening kunnen we de trucjes van ons ego over ontkennen en verwerpen voorbijgaan. Naar de diepe bron van de mind gaande, welk de capaciteit heeft om het totale systeem opnieuw te balanceren. We kunnen dit proces helpen door positieve levensstijl veranderingen door te voeren. We hebben allemaal de noodzaak van een goed dieet geleerd, regelmatig oefenen, stressmanagement en ga zo door. Het echte probleem is niet onwetendheid, het is het niet navolgen. Onze massale, indrukwekkende tendens om niet te doen waarvan we weten wat goed voor ons is. De weg rond dit niet naleven, is jezelf niet te forceren om goed te zijn, dat werkt niet. Want wat je wegdrukt zal altijd terugkeren. De beste motivatie is inspiratie. De beste inspiratie die je kunt aanbieden is zelf compassie. Het aardigste wat je voor jezelf kan doen is, is je persoonlijke groei stimuleren, voeden. Totale balans is alleen voorradig als je bewustzijn genoeg uitbreidt, om je te laten zien wie je werkelijk bent. We noemen deze plek: je ware zelf. Je ware zelf heeft een prachtige handel. Het voelt zich eenvoudig helemaal vervuld door in het moment, het nu te zijn. Niets meer is er nodig. Voorbij de simpele ervaring van waakzaamheid in het licht van het zijn. Dan heb je meer gedaan dan jezelf inspireren, je hebt elke last verwijderd die je ervan weerhoudt in het licht te leven.

Mijn ware zelf leidt me naar een inspirerend leven.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page