top of page

Houd je nieren gezond


Om je nieren sterk te maken< neem veel rust, kies activiteiten die je voeden en inspireren, schrijf over de dag voor je gaat slapen, zorg voor warmte en wandel zo vaak je kan in de natuur.

De meesten van ons besteden niet veel aandacht aan onze nieren totdat er iets mis gaat. Deze organen spelen echter een kritieke rol om onze lichamen gezond te houden. Ze verwijderen toxinen, filteren het bloed en produceren drie hormonen: een om de bloeddruk te controleren, een de rode bloedlichaampjes te stimuleren en een om onze botten sterk te houden. Gelukkig kun je deze ‘werkpaarden’ ondersteunen door een goed dieet een leefstijl keuzes en natuurlijk door yoga te beoefenen.

1. zorg dat je voldoende gehydrateerd blijft, dus drink

genoeg water. De nieren ontgiften het lichaam door het bloed te filteren en de afvalstoffen via de urine te verwijderen. Je urine moet lichtgekleurd zijn, drink je teveel dan moeten de nieren overwerken.

2. eet niervriendelijk voedsel. De nieren scheiden goed af, maar kunnen niet alle toxinen verwerken. Teveel proteine kan de last verhogen voor de nieren, dus ga voor een laag proteine dieet en denk om je bloedsuiker en insuline levels. Alles wat zorgt voor verhoogde bloeddruk is niet goed voor de nieren.

3. supplementen met kruiden. Vochtafdrijvende kruiden, bijv. peterselie, hebben een ontstekingsremmende werking, ook alle mediterane kruiden zijn goed.

4. geef toe aan je natuurlijke behoeftes, zo simpel als het klinkt, zo belangrijk voor een goede gezondheid. Toegeven aan je wens om te slapen, te drinken, te plassen, geeuwen of niezen verbindt je met je fysieke behoeften. Luister naar je lichaam, het communiceert uitstekend. Dus geen urine ophouden.

5. minimaliseer het gebruik ban pijnstillers, zij kunnen je nieren beschadigen.

Geelwortel, tumeric is een uitstekende ontstekingsremmer.

Weet je dat je nieren en blaas geregeerd worden door je derde chakra?

Goede gezondheid, moed, enthousiasme, vitaliteit en zelfwaardering zijn afdruken van sterke nieren en een gebalanceerde naval chakra.

Je torso draaien is goed voor je nieren, je wringt de nieren als het ware en stimuleert het verwijderen van oud toxisch bloed. Oefeningen waarbij je ze als het waren in elkaar perst en wringt geeft een fantastische doorbloeding van je nieren. ook de vuurademhaling is goed, dit stimuleert de nieren door de puserende beweging van de navel.

Houdt je voeten warm. Je niermeridiaan (yong quan, borrelende lente) begint onder je voeten en van daaruit stijgt de chi van de aarde op en beweegt langs de binnenkant van je been naar je buikgebied. Masseer met warme sesam olie je voeten precies onder je grote teen en trek lekkere warme sokken aan.

De wortel van het leven.

Nieren doen meer dan gifstoffen verwijderen en je stofwisseling reguleren, ze beheren ook je wilskracht en motivatie.

Is je nier chi zwak, dan:

Ben je vatbaar voor bezorgdheid.

Krijg je niets voor elkaar.

Kun je niet goed onthouden.

Opgebrand en uitgeput.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page