Recent Posts
Featured Posts

Meditatie brengt ons van activiteit naar de stilte

September 15, 2018

Meditatie brengt ons van activiteit naar de stilte, het geeft ons lichaam een diep niveau van rust. Rust is hoe het lichaam zichzelf kan helen, wat het doet door de stress, vermoeidheid en gifstoffen weg te gooien die we gedurende ons dagelijks leven opgehoopt hebben. De stilte van puur bewustzijn is extreem verfrissend voor de mind, die het daardoor meer en meer gemakkelijk vind om niet aan oude gedachten patronen vast te houden; vaste gewoonten van denken en voelen beginnen vanzelf weg te vallen. Als dit gebeurt leert de mind eigenlijk zichzelf te helen.

 

De meest significante voordelen van meditatie zijn stress reductie, betere slaap, lagere bloeddruk, betere hartfunctie, beter immuunsysteem en de capaciteit om gecentreerd te blijven in het midden van de opschudding om je heen. Meditatie helpt je om minder te doen en meer te verwezenlijken.

 

Tijdens meditatie dwing je de mind niet om stil te zijn, je ervaart de stilte en rust die voorbij de achtergrond storing ligt van zorgen, wrok, wensend denken, fantasie, onvervulde hoop en vage dromen in je hoofd. Meditatie brengt ons thuis in de vrede van in het nu-bewustzijn.  Het geeft ons een directe ervaring van onze geest en lost in het proces de onzuiverheden op die de geest ervan weerhouden te stralen in ons leven.

 

 

Please reload

Follow Us
Please reload

Archive
  • Facebook Basic Square
Please reload

 

 

"It's not life that matters, it's the courage you bring to it"
 

© 2014 BY YOGAPRAKTIJK ADI SHAKTI