top of page

Verover je mind om de wereld te veroveren.


“ Als je gebruik maakt van je mind, verbindt deze zich met de taak die je het geeft, zodat je mind je niet uitdaagt. Praat met je mind, creëer een relatie om je mind te gebruiken en zich te verplichten. Vertel je mind, ‘ik ben de bron van God of het universele. Ik ben de ziel binnen in mijzelf. Ik leef met het licht van God of het universele, daarom moet je met mij mee gaan.’ Creëer een vennootschap met je mind.”

- Yogi Bhajan over the Mind

In de wereld identificeren heel veel mensen zich tegenwoordig met hun mind. “Ik denk dus ik ben” is een heel normaal idee. Doch, in de wetenschap van Kundalini yoga, ben je niet je mind. De mind is je bediende. Je moet dit begrijpen en het trainen. De mind heeft jou te volgen.

  • Begrijp je dat er verschil is tussen je gedachten en jou?

  • Kun je je mind commanderen om je ziel te vertegenwoordigen in al zijn acties?

  • Of raak je verloren in alle intriges van de mind?

  • Heb je een goede relatie met je mind?

Yogi Bhajan heeft ons een zeer verfijnde en uitvoerige uitleg gegeven van de mind. Elk van ons heeft een negatieve mind, om ons te beschermen en te waarschuwen voor de gevaren van een situatie; een positieve mind, om ons de mogelijkheden te vertellen; en een neutrale mind, om positief en negatie tegen elkaar af te wegen en dan te handelen in overeenstemming met de ziel. In het beoefenen van Kundalini yoga,is het begrijpen van de drie minds een belangrijk punt in de studie van de mind.

Wat zijn die drie minds? Het menselijk lichaam is gemaakt uit tien lichamen. Het tweede, derde en vierde lichamen zijn de mentale lichamen, genaamd de drie functionele minds, de negatieve mind, de positieve mind en de neutrale mind.

Deze lichamen werk ik in een volgende blog verder uit.

#bewustzijn #yoga #mind

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page