top of page

Stress, druk, geen tijd, dat hoeft niet, lees oefen en ervaar!

Een nieuwe mantra: Ik heb tijd, ik heb tijd genoeg.

Herhaal deze mantra voor jezelf en ontdek wat er gebeurt!

Je krijgt tijd!

Pranayama:

8-delen ademhaling voor energie en stress verwijdering.

Willen we dit niet allemaal? Meer energie en minder stress/

Weet dat je veel zelf hieraan kunt doen.

Weet dat stress je belangrijkste vijand is.

Yogi Bhajan zegt hierover: “Als je gestrest bent verlies je langzaam je mind. Je mind begint op zichzelf rond te zwerven. Hij gaat elders kijken voor een schuilplaats en hoop. Hij kijkt in je onderbewuste en trekt daar iedere herinnering en ieder fragment van intenties en acties die incompleet zijn gebleven in je leven. Je begint in het verleden te leven. Je handelt niet in het huidige moment, maar in overeenstemming met lagen uit het verleden. Als je je niet bewust kunt zijn van het huidige ogenblik en ook geen verbinding kunt maken met de toekomst, dan wordt het leven heel moeilijk. Juist op die dag dat je in de war raakt en de beheersing over je mind kwijtraakt, dan voel je plotseling dat je niet kunt mediteren of je oefeningen doen of iets anders om je mind helder te maken. Je voelt je slecht en moedeloos en je pakt iedere gewoonte op die maakt dat je jezelf niet voorbereid voor vertrouwen en succes……zie je hoe dit stresspatroon werkt om je op te sluiten in de intriges van de mind? Het laat de mind zich tegen je keren”

Houding: Zit met een rechte rug, kin in en borst op. Met gekruiste benen of op een stoel (dan beide voeten op de grond). Sluit je ogen en concentreer op je adem. Adem in door de neus in 8 gelijke delen. Adem uit door de neus in 1 diepe en krachtige uitademing, begin met 3 tot 5 minuten en bouw dit op naar 11 minuten.

Eindig: adem diep in en houdt de adem 5-10 seconden vast, adem uit . adem in en houdt de adem 15-20 seconden vast en rol je schouders. Adem uit. Adem diep in en houdt de adem 15-20 seconden vast en rol je schouders nu zo snel je kan. Adem uit en ontspan.

Door in 8 delen in te ademen tel je en kijk je naar je adem en dat zal je dwingen om je met je adem in contact te brengen. 11 minuten per dag van deze ademhaling kan je genoeg energie geven om je (dagelijkse) consumptie van prana (leven) in evenwicht te brengen en je uit de stress te halen. Is dat mogelijk?

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page