top of page

Hoe werkt kundalini yoga?

In je fysieke lichaam verblijft de kundalini in je ruggengraat. De twee zenuwkanalen die zich ineen strengelen rondom de centrale zenuw van de wervelkolom worden Ida (de maan en negatieve energie) en de Pingala (de zon en positieve energie) genoemd. Elk van hen maakt een twee en halve draai rond de centrale kolom van de ruggengraat, die de shushmana wordt genoemd, als ze omhoog draaien vanaf de basis van de ruggengraat. Deze twee kanalen handelen als belangrijkste leiders van de kundalini energie, ze voeden het totale zenuwstelsel. Naast de kundalini energie die reeds in onze lichamen stroomt ligt er een enorm reservoir van ongebruikte kundalini opgeslagen onder de vierde wervel van de wervelkolom.

Door het beoefenen van Kundalini yoga, wordt deze ongebruikte energie gestimuleerd en toegestaan omhoog te stromen in de centrale kolom van de ruggengraat tot het de top van de schedel bereikt, waar de secretie van de pijnappelklier wordt geactiveerd. Dit kleine kliertje (ongeveer de grootte van een graankorrel) en zijn functie zijn lange tijd een geheim geweest voor de westerse wetenschap. De yogis wisten zijn belangrijkheid al duizenden jaren lang. Een van de voornaamste functies van de pijnappelklier is het vibreren en controleren van iedere kern projectie van ieder cel in het lichaam.

Alle biologische bewustzijn is chemisch van nature – het wordt gecontroleerd door de afscheiding van chemicaliën in onze hersenen. Als we rechtstreeks de kundalini laten opstijgen, veroorzaakt dit een activering van deze chemicaliën, en een grote verandering in bewustzijn wordt dan ervaren. Dit kan heel subtiel zijn en geleidelijk. En het kan spectaculair zijn. Door de consistente beoefening van kundalini yoga gebeurt de verandering.

Dit is een yoga voor het dagelijks leven en iedere persoon. Je hoeft niet in een perfecte fysieke conditie te zijn of in iets in het bijzonder te geloven. Kundalini yoga werkt voor je als je kunt ademen en je lichaam bewegen. Het cadeau van Kundalini yoga is dat je het ervaart. Woorden kunnen de ervaring niet vervangen. Je ervaring gaat direct naar je hart, naar je kern. Deze oude leringen zijn ontworpen om je handvaten te geven om je hoogste bewustzijn te ervaren. Beoefen je Kundalini yoga met openheid en respect dan kun je je leven veranderen. Kundalini energie laten stijgen verbind je meer volledig met de realiteit en geeft je bewustzijn zodat je meer effectief in een hoger bewustzijn kunt handelen. Het is niets gevaarlijks, het is niet meer en niet minder dan een normale capaciteit die de meeste mensen niet gebruiken.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page