top of page

yoga, de diepere betekenis


Yoga is veel meer dan alleen fysieke oefeningen.

Yoga biedt ons uiteindelijk een weg naar een meer vreugdevol en betekenisvol leven.

Tegenwoordig wordt yoga vaak gebracht als een populaire fitness trend, maar het is eigenlijk de kern van de Vedische wetenschap die ontwikkeld werd meer dan 5000 jaar geleden in de Indus vallei (Pakistan en noordwesten van India).

Het woord yoga komt van het Sanskriet woord yui, wat betekent verbinding met de bron van het bestaan.

Belangrijk zijn de integratie van mind, lichaam en geest. Yoga is het omzetten van de mind in de stilte. Als de mind in stilte is, komen we in onze essentiële aard, welke van een grenzeloos bewustzijn is.

De essentie van yoga is de verbinding en integratie met alle lagen van het leven – fysiek, emotioneel en spiritueel. Het is een beoefening om voorbij de gebruikelijke identificatie van het ego te gaan met mind en lichaam en direct ons ware spirituele zelf te ervaren.

Als je de diepe verbinding kunt maken met je ware aard, je essentie, dan ben je beter in staat om de uitdagingen die zich voordoen in je leven makkelijker en eleganter op te lossen.

#yoga

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page